“Ένας Αρχαίος Ναός” στις οθόνες σας!
February 26, 2019
Πρόσφυγες: η υποδοχή τους στην Ελλάδα (1821-1989)
March 21, 2019

Αντιπρόσωποι: Εθνοσυνελεύσεις και Βουλευτικό

Στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, εμπιστεύτηκαν το έργο “Αντιπρόσωποι των Εθνοσυνελεύσεων και Βουλευτικό” στην Διάδραση.

Το εν λόγω έργο, μέσα από την σύνταξη ενός τεκμηριωμένου κι έγκυρου κατάλογου των προσώπων που μετείχαν στις Α´, Β´, Γ´ και Δ´ Εθνοσυνελεύσεις, αλλά και την καταγραφή και σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων των προσώπων που μετείχαν στο Βουλευτικό, αποσκοπεί στον εντοπισμό, τη συστηματική καταγραφή και την μελέτη των προσώπων που μετείχαν στις μείζονες πολιτικές διαδικασίες των χρόνων της Επανάστασης. Το έργο θα απευθύνεται στους ερευνητές και μελετητές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, ενώ θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ιστοριογραφική τεκμηρίωση, συνδυάζοντας τα σχετικά ιστορικά τεκμήρια, τις μαρτυρίες και τις επίσημες πηγές της τότε ελληνικής διοίκησης.

Οι κατάλογοι και τα βιογραφικά σημειώματα θα αναρτηθούν σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα σχεδιαστεί για το έργο και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη από το διαδίκτυο. Παράλληλα μπορεί να αποτελέσει υλικό για μια μελλοντική έντυπη έκδοση.

Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη και διαθέσιμη στο κοινό σε μερικούς μήνες.

Skip to content