Ξεκινήσαμε την καταγραφή!
July 30, 2021
Διαθέσιμη η τελευταία έκδοση του Archtrail
September 10, 2021

Έτοιμη η εφαρμογή επισκεπτών του Μνησία!

μνησιας_νεα

Σε συνέχεια της εφαρμογής που δημιουργήσαμε για το επαγγελματικό προσωπικό των μουσείων η εταιρεία μας συνέχισε με τον σχεδιασμό της επόμενης εφαρμογής στο πλαίσιο του έργου Μνησίας η οποία απευθύνεται στους επισκέπτες. Η εφαρμογή «Μνησίας», είναι για υπολογιστή (pc), διαδίκτυο(web) και για φορητές (mobile) συσκευές

Ο χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο και να μάθει σε ποιο Μουσείο υπάρχουν τα αντίστοιχα εκθέματα μουσικών οργάνων. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα εισάγει ο εκάστοτε επισκέπτης, να αναπαράγονται και οι κατάλληλοι ήχοι.
Τα δύο μουσεία τα οποία έχουν τα αυθεντικά ευρήματα των αρχαίων μουσικών οργάνων που αναπαριστά η εφαρμογή είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.

Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει το μουσικό όργανο της αρεσκείας του και έπειτα να «παίξει» με τα χαρακτηριστικά του επιλέγοντας τον ηχητικό σωλήνα που θέλει να φορτώσει τους αντίστοιχους ήχους δηλαδή Βαρύ ή Οξύ. Ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να κάνει και κάποιες ακόμη τροποποιήσεις δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να αντιληφθεί σε βάθος πως λειτουργούσαν αυτά τα όργανα.

Η εφαρμογή έχει ανέβει και διατίθεται για Android και iOS. Ακολουθούν κάποιες εικόνες με το interface της εφαρμογής.

Skip to content