O «δρόμος του ταχυδρόμου» σύντομα κοντά σας!
December 9, 2019
Το έργο «Αντιπρόσωποι των Εθνοσυνελεύσεων και Βουλευτικό» ολοκληρώθηκε!
December 9, 2019

Ένα έργο έφτασε στο τέλος του… ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εφαρμογές για τις «Ψηφιακές Διαδρομές στην Ιστορία» της Ναυπάκτου

Το έργο υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2019 από την Διάδρασις με αναθέτουσα αρχή τον Δήμο Ναυπάκτου.

Πρόκειται αρχικά για μια εφαρμογή που λειτουργεί ως σύστημα επιτόπιας, αλλά και απομακρυσμένης ξενάγησης μέσω ενός διαδραστικού χάρτη. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα, πλέον, να πλοηγηθούν στις ποδηλατικές, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Ποδηλατικών, Πεζοπορικών και Ορειβατικών Διαδρομών στην Ναυπακτία» μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή ενός τάμπλετ. Δίνονται πληροφορίες για το υψόμετρο, το μήκος, τη δυσκολία ανάβασης, το αν υπάρχει πόσιμο νερό κλπ. για την κάθε διαδρομή, όπως επίσης και διάφορα σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να υπάρχουν κοντά, όπως χωριά, βουνά, μνημεία, χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, σημεία ξεκούρασης, πινακίδες κα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αφηγήσεις και μαρτυρίες ντόπιων ανθρώπων που συνοδεύουν πολλές από τις διαδρομές.

Το β’ σκέλος του έργου αφορούσε την ανάδειξη της θαλάσσιας ιστορίας της Ναυπάκτου, έτσι, δημιουργήθηκε μία σειρά από ταινίες animation που διαδρούν με το χρήστη και εξιστορούν τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας του τόπου. Η εφαρμογή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προτείνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών.

Skip to content